donderdag 1 november 2012

Kijkcijfers niertransplantatie vallen tegenOmroep Max kwam gisteren in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) voor de derde keer met een live operatie. Nadat we de vorig jaar mee konden kijken bij een open hart- en een hersenoperatie, was het nu tijd voor de niertransplantatie.  Deze operatie werd onder leiding van Dr. Mirza Uda en zijn team uitgevoerd, waarbij wij getuige waren van een geslaagde operatie. Het was erg interessant om te zien hoe dit te werk gaat en wat voor stress dit met zich meebrengt. Verder vind ik het goed dat er aandacht wordt gegeven aan transplantaties, aangezien we net de donor week hebben afgerond. Maar waarom kwam deze operatie niet in de top 10 kijkcijfers van 31 oktober te staan?

Na de succesvolle uitzending van 2011 met 1.200.000 kijkers, daalt het dit jaar naar 899.000 kijkers. Vindt het Nederlandse publiek het niet interessant of wisten ze het gewoon niet? Of ziet het Nederlandse publiek het gevaar van een niertransplantatie niet in? 

Mensen willen vermaak, maar tegelijk een beetje spanning. Misschien wel verkeerde spanning, maar ze houden ervan dat er iets mis kan gaan. Als Nederland het gevaar van een niertransplantatie niet in ziet, wordt deze aflevering ineens een stuk minder interessant. Naast de spanning, is het misschien ook de media-aandacht. Met de open hart- en hersenoperatie, was alle media gericht op de uitzending. Ik moet bekennen dat ik toevallig langs zapte, anders wist ik ook van niets.

Een belangrijke aflevering, die naar mijn zeggen door te weinig mensen is bekeken. Ben je het hier mee eens of heb je een andere opmerking? Geef dan een reactie onder dit artikel. Ook kun je deze aflevering via de onderstaande link nog eens terugkijken. 


© by C.M. recensent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten