woensdag 31 oktober 2012

Komst Philippe Geubels bij DWDD valt tegenDe grappige tv-momenten bij DWDD zijn dagelijks te vullen met de king of humor 'Philippe Geubels'. Door zijn rol als jurylid in het programma 'Slimme mensen' is hij een onmisbaar icoon geworden. De flauwe grappen over zijn vrouw of over de geïsoleerde kelder zijn niet meer weg te denken.

Op 30 oktober jongstleden was het eindelijk zover. De VARA mocht het humor icoon van de Belgische televisie verwelkomen bij De Wereld Draait Door. Vol enthousiasme zette ik de televisie aan, in afwachting van een kwartiertje lachen, gieren en brullen.

Het gesprek begon als gewoonlijk met een stukje beeld en geluid, waarin we konden zien wie Philippe eigenlijk is. Na dit stukje beeld en geluid zat ik samen met nog één miljoen kijkers te wachten op zijn flauwe humor en goede grappen. Langzamerhand sloeg dit wachten over in verveling, waarbij al verscheidene Twitter berichten verschenen dat zijn komst een beetje tegen viel.
Maar om de moed niet op te geven bleef ik wachten, wachten en nog eens wachten tot ik eindelijk eens een paar vernieuwende of grappige gesprekken met Philippe te horen kreeg. De tijd vloog al richting half negen en het enige wat we zien kregen waren oude fragmenten met herhaalde grappen.

Na het laatste fragmentje over de oude grap 'kinderen', viel daar ineens het bedank woordje. Mathijs bedankte Philippe voor zijn komst, waarna Philippe een verbaasd gezicht trok. Ik heb het gevoel dat het hem ook iets snel ging. De vijf volle regels die hij heeft verteld, waren vast ook tegen zijn verwachtingen in.  

Oftewel, het bezoek van Philippe waar we ons allemaal op verheugden viel als het ware volledig in duigen. Het lange wachten op de goede grappen heeft plaats gemaakt voor het kijken naar oude en eerder uitgezonden fragmenten. Beetje zonde van onze tijd.


© by C.M. recensentGeen opmerkingen:

Een reactie posten